Allmän boendeinfo

Temperaturmätare

I varje lägenhet sitter temperaturmätare. Huvudsyftet med dem är att identifiera och hitta kalla lägenheter för att kunna rikta värmeåtgärder rätt. De får inte plockas ner. Om man tar ner dem kommer man att bli fakturerad kostnaden för att sätta upp en ny.

Bostadsrättstillägg

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter. Det betyder att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver teckna en egen bostadsrättsförsäkring.

Fönsterventiler

Dessa ventiler är placerade i fönstren för att luften skall värmas upp av elementen som är placerade under fönstren. Ifall man stänger ventilerna i fönstren så kommer istället luften att tillföras till lägenheten på ett oönskat sätt. För optimal luftgenomströmning och värme rekommenderas att alltid ha ventilerna öppna.

Värme

Några vanliga anledningar till att det kan vara problem med värmen är:

  • elementen behöver luftas, detta bör kontrolleras minst en gång per år.
  • att termostaten i sig har hängt sig/ fastnat (kontakta fastighetsskötaren)
  • att gardiner som hänger framför termostatventilen, gör att det blir varmt bakom gardinen och att elementet stängs av trots att själva temperaturen i rummet är kallare än det förinställda värdet.
 • att man möblerar så att soffor och andra möbler placeras framför element, då de kan påverka termostatventilen samt hindra värmen från elementet att värma luften i rummet.

Trivselregler

I flerfamiljshus har du ofta grannar både över, under och runt omkring din lägenhet – självklart innebär detta att huset inte kan vara helt tyst hela tiden, men visar vi respekt för varandra och de olika livssituationer vi befinner oss i med arbetstider och familjeliv så blir det en mer trivsam boendemiljö för alla!

 • För inte oljud i lägenheten mellan 20.00 och 07.00 på vardagar och 20.00 och 10.00 på lör-, sön- och helgdagar. Undvik störande vattenspolning mellan 23.00 och 06.00.
 • Hundar får inte springa lösa inom fastigheten.
 • Sista tvättpasset är slut 22.00, därefter ska tvättstugan vara utrymd av respekt för de boende runt omkring.
 • Grilla inte på din balkong, det kan vara störande för grannarna runt omkring.
 • Musik får inte spelas så högt att den kan uppfattas som störande.

Om du störs av en granne, är det en bra idé att först försöka prata med personen i fråga och be honom eller henne att dämpa sig. Det löser ofta problemet.

Andrahandsuthyrningar

Tillstånd krävs från styrelsen vid andrahandsuthyrning. För ansökan, vänligen kontakta styrelsen via e-post eller brev. Dokumentet finns här.

BRF Fyrhöjden tar ut en avgift för 2:a handsuthyrning, avgiften baseras på basbeloppet. Basbeloppet ändras den 1:a januari varje år vilket gör att avgiften också förändras år från år. För uthyrningar som startas under 2018 då är basbeloppet 45 500 kr och avgiften 10% av basbeloppet = 4 550 kr blir månadskostnaden 379 SEK.

Störningsjour

Föreningen har tecknat avtal med Svenska Störningsjouren AB

Vid störningar  mellan 20.00-06.00 ring 08-56821400

Vid störningar under kontorstid ring 08-6450035 alt. info@storningsjouren.se

Vid allvarligare störningar ring Polisen 112

Mer information

För mer information och regler till alla boende, se detta dokument.