Om BRF Fyrhöjden

BRF Fyrhöjden bildades 2010. Föreningen äger fastigheterna Heligholm 1, Hoburg 2 och Rönnskär 1 (Fyrskeppsvägen 94-138 och 71-89) vilket omfattar 8 huskroppar (trevåningshus) och totalt 199 lägenheter, från 1:or till 4:or. Det finns även ett flertal lokaler. Husen byggdes 1949.

BRF Fyhöjden karta

 

BRF Fyrhöjdens organisationsnummer: 769621-9521

Föreningen använder sig av ekonomisk förvaltare samt fastighetsskötare. Kontaktuppgifter till dessa finns här.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter.


Om Kärrtorp

Kärrtorp ligger söder om Stockholm och hör till Skarpnäcks stadsdelsområde. Stadsdelen bildades på sena 1940-talet. I Kärrtorps centrum finns flera matbutiker, restauranger, bank, apotek, Biografen Reflexen , Turteatern med mera. (Du hittar en lista på butiker och service här.)

På Fyrskeppsvägen finns också flera restauranger, närlivs och konditoriet Santa Fé som även har eget bageri.

Området har goda kommunikationer: med tunnelbanan tar det tio minuter till Medborgarplatsen och en kvart till T-centralen. Buss 163 går till Älvsjö där pendeltågsanslutning finns.

Precis nedanför BRF Fyrhöjdens fastigheter ligger Nytorpsgärde, ett grönt fält som sträcker sig från Nackareservatet och Kärrtorps IP till stadsdelen Blåsut och Hammarbyhöjden. Det finns gott om motionsmöjligheter med elljusspår och längdskidspår på vintern, och drygt 1 km från Fyrskeppsvägen ligger Dammtorpssjön och Söderbysjön med en populär badplats. Det är inte heller långt till Hellasgården, som erbjuder friluftsaktiviteter året om.

Läs mer om Kärrtorp på Wikipedia eller hos föreningen Gamla Skarpnäcks Vänner.