Mäklarinformation

Brf Fyrhöjden

Organisationsform/typ Bostadsrättsförening

Antal lägenheter 199

Antal hyresrätter 14

Antal lokaler 23

Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Föreningen tillåter delat ägande Ja

Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Allmänt om föreningen

Brf Fyrhöjden bildades 2010 och äger fastigheterna Heligholm 1, Hoburg 2 och Rönnskär 1, (med adresserna Fyrskeppsvägen 94-138 och 71-89), vilket omfattar 8 st trevåningshus om totalt 199 lägenheter varav 14 st fortfarande upplåts med hyresrätt. Det finns även 23 lokaler som ligger i fastigheterna och de flesta av dessa hyrs ut av föreningen. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholm Stad. För mer information hänvisar vi till https://foretagsservice.stockholm/etablera/kopa-eller-hyra-mark/tomtratter-for-flerbostadshus-och-kommersiella-fastigheter/

Renoveringar och underhåll 
1989: Installation av fjärrvärme 
1990: Byte av tak och balkonger 
1992: Stambyte och renovering av kök och badrum 
2015: Renovering och målning av samtliga trapphus 
2015: Renovering av utomhustrappor och murar 
2016: Byte av kodlås

2020: Renovering av fönster och fasader, dränering samt relining i källare

Kommande renoveringar
Föreningen håller på med fönster- och fasadrenovering, dränering samt relining. Se hemsida för mer information och tidplaner.

Medlemskap
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

Förvaltning 
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltare är AB Rådstornet.

Avgift 
Föreningen bekostar bostadsrättstillägget för medlemmarna. Ingen avgiftshöjning är planerad (211012).

Lägenhetsförråd

Till alla lägenheter hör två förråd i källarplan, ett större och ett mindre (matkällare) Vissa avvikelser kan förekomma.

Hemsida
https://brffyrhojden.se/

Parkering

Det finns 32 st parkeringsplatser och 8 st garage inom föreningen. P-plats utan el kostar 500 kr/mån och med el 600 kr/mån. Ett litet garage kostar 950 kr/mån och ett stort 1050 kr/mån. Det är kö till samtliga parkeringar och garage. Inom området råder annars boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån.

TV/bredband

Föreningen är uppkopplad till Bredbandsbolaget som leverantör av tv. Det som ingår i avgiften är det analoga basutbutet. Föreningen använder Ownit som bredbandsleverantör. Uppkopplingen har hastigheten 700-100 Mbit/s upp och ner. Kostnaden ligger på 95 kr/lägenhet och läggs till hyran/avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga inom föreningen, på gaveln vid port 89. Där kan man både kan boka tid och spontantvätta. Det finns också ett miljöhus, där man kan sortera avfall.