Telenor TV-leverantör

Till medlemmar som i dag har bredband och tv-tjänster kopplade till Telenor.

Vi har hävt tidigare styrelses beslut om uppsägning av Telenor som leverantör.

Många av er har fått brev från leverantören där det står att tjänster ska upphöra vid årsskiftet. Samtliga boendes abonnemang med Telenor har återaktiverats. Ni kan fortsätta använda leverantören med oförändrade avgifter och utan avbrott.

Gruppanslutning av internet

internet

Den 4e September startar vår gruppanslutning hos Ownit.
Det innebär att föreningens alla lägenheter ansluts med bredband.

Abonnemang hos Bredbandsbolaget

För de som i dag har ett abonnemang för internet via fiber från bredbandsbolaget kommer det automatiskt avslutas den 4e september. Bindningstiden kommer sägas upp så ingen kommer behövs betala för 2 abonnemang (det gäller de som tecknat abonnemang hos Bredbandsbolaget innan årsstämman 8e Maj, oklart om det gäller i fall någon har tecknats sig efter)

Avgift

Avgiten kommer ligga på 95 kr och läggas på avin för hyran/avgiften. Den första månaden (september) bjuder föreningen på.

Hastighet

Hastigheten ligger på 1000 Mbit upp och ner, d.v.s. riktigt snabbt internet

Router

För att få trådlöst internet krävs en router. För de som vill köra med en kabel direkt i väggen behövs alltså inte det. De som i dag har en router via bredbandsbolaget kommer troligen behöva skicka tillbaka den (beroende på hur ny den är). De berörda kommer bli kontaktade av Bredbandsbolaget.

Man kan antingen köpa en router av Ownit för 799 kr (Technicolor 799vac Xtream) eller köpa en själv. Om man vill utnyttja Ownits ip-telefoni eller ip-tv (se nedan) så krävs deras router (inte 100% sant då den tekniskt bevandrade kanske kan få igång det med en annan router).

Styrelsen tipsar: Vi kommer som sagt ha väldigt snabbt internet så om man själv köper router och vill utnyttja nätet trådlöst till fullo rekommenderar vi att man inte köper den billigaste routern utan lägger minst ca en tusenlapp på den. Man kan inte gå fel men någon av de första alternativen här. För de kräsna användarna kommer detta förmodligen att ge något snabbare internet än Ownits egna router.
ip-telefoni/ip-tv

Ip-telefoni ingår i avgiften (inte själva samtalskostnaden) och man har möjlighet att välja till Ownits ip-tv. De som i dag har ip-tv via Bredbandsbolaget måste själva starta upp denna tjänst hos Ownit om ni så önskar. Ownit har samma/liknande utbud.

 

Information från Ownit kommer sättas upp på anslagstavlorna i portarna innom kort.

På anslutningsdagen (4/9) kommer internet ligga nere delar av dagen då switcharna i källarna kommer bytas ut från Bredbandsbolagets till Ownits.

Bredband (uppdatering 3)

internet

På årsstämman bestämdes att vi ska gruppansluta samtliga lägenheter med bredband från Ownit. Styrelsen jobbar just nu med det och vi vill passa på att påminna alla om att vi inte rekommenderar att skaffa något bredbandsabonnemang med bindningstid innan det hela är färdigt.

Uppdatering: All bindningstid hos bredbandsbolaget som är tecknat innan stämman kommer hävas enligt Ownit.

Uppdatering 2: Den 4e September är nu satt som ett preliminärt datum för att starta vår gruppanslutning med Ownit.

Uppdatering 3: Datumet 4e September är nu fastslaget (inte längre preliminärt)

Installation av bredbandsuttag påbörjas inom kort

Under vecka 44 kommer Bredbandsbolaget påbörja installationen av ett snabbt och stabilt bredbandsnät i våra fastigheter. Det beräknas vara klart omkring årsskiftet och då kan den som är intresserad beställa bredband, telefoni och tv via ett och samma jack. Vi har i dagsläget inte tecknat något gruppavtal vilket innebär att den boende själv står för kostnaden av beställda bredbandstjänster.

Det här påverkar inte på något sätt de tjänster som i dag kan levereras via antennuttag eller telejack.

Besök bredbandsbolaget.se eller ring 0770-777 000 för mer information om deras utbud.