Tvättstuga

Välkommen till BRF Fyrhöjdens tvättstuga på Fyrskeppsvägen 89 (gaveln)!

I tvättstugan kan du använda någon av de två bokningsbara maskingrupperna i rummet till höger, eller spontantvätta i rummet till vänster. Du bokar tvättpass med din nyckelbricka på den elektroniska tavlan som sitter strax innanför dörren. Du kan även boka online samt via en app i din telefon om du har Iphone eller Android.

Beställa kod till onlinebokning

Så här får du inloggning till tvättstugan om du vill boka via dator.

Alternativ 1: Du som är ny medlem kan alltid be säljaren att lämna över sina inloggningsuppgifter tillsammans med den nudd-bricka som du ska vara noga med att överta tillsammans med nycklar mm. Nudd-brickan är en värdehandling som följer lägenheten.

Alternativ 2: Skriv ett mail till Aphos, föreningens tekniska förvaltare, och uppge namn, adress samt det lägenhetsnummer som finns angivet i ditt köpekontrakt. Adress info@aphos.se. Som svar får du en kod som går att logga in med via föreningens hemsida och din dator. Denna kod kan du spara alternativt ändra till något mer personligt.

Adressen till portalen som man bokar tvättid på online är http://fyrhojden.pmtotal.se/Portalen/index.aspx

Bra att veta om bokningen:

– Det finns 5 x 2 pass att boka varje dag: 7-10, 10-13, 13-16, 16-19 och 19-22.

– I det bokningsbara rummet finns två maskingrupper. Det är bara du och den som eventuellt bokat den andra maskingruppen under samma tid som har tillgång till rummet medan tvättpasset pågår. Du får inte använda spontantvättstugan samtidigt som du har ett bokat pass.

– Det går att boka max 8 pass i månaden och du kan bara boka ett pass åt gången.

– Även spontantvättstugan är öppen mellan 7 och 22. Övrig tid är hela tvättstugan låst.

– Du måste påbörja ditt tvättpass senast 30 minuter in på den bokade tiden, annars avbokas passet. Har du bokat 7-10 måste du alltså börja tvätta senast 7.30 för att inte ”förlora” ditt bokade tvättpass.

– Du kommer bara in i den bokningsbara tvättstugan på de tre timmar som du bokat den. Se alltså till att hämta tvätten i tid!

– En tid som du inte avbokat senast innan tvättpassets början räknas som förbrukad.

Ordningsregler för tvättstugan:

– Bygelbehåar ska tvättas i tvättpåse.

– Du kan tvätta mindre trasmattor, täcken och kuddar i de stora maskinerna. Dock INTE större och grövre mattor, då går maskinerna sönder!

– Tänk på våra allergiker. Försök att undvika starkt parfymerade tvätt- och sköljmedel när du använder vår gemensamma tvättstuga. Det brukar dessutom oftast vara mer miljövänligt att använda produkter utan parfym!

Lämna tvättstugan städad! När du tvättat färdigt:

– Ta loss och skölj ur tvättmedelsfacken i maskinerna samt torka av eventuella tvättmedelsrester utanpå.
– Ta ut och töm luddfiltret i torktumlare. Filtret tål också att sköljas av under kranen.
– Sopa golvet, ta bort ludd och torka av bänkar om det behövs.
– Släng tomma tvättmedelsförpackningar och annat skräp.

Felanmälan görs till vår fastighetsskötsel