Information angående inbrott i vår förening

Hej alla grannar! 
Vårt grannskap har drabbats av en rad inbrott under den senaste tiden och vi går nu ut med extra information till er angående detta. 

Först och främst är det verkligen beklagligt och vi känner med de familjer som har fått sina hem förstörda!  

Glöm inte att omgående kontakta ert försäkringsbolag men tveka inte heller att kontakta oss vid skador. 

Vi har kommit fram till att den kod de troligtvis använt är ”den allmänna koden”, men det skadar inte att byta alla koder! Vi har kontaktat Aphos, vår förvaltare, och kodbyte ska ske så snart som möjligt! 

 Att byta ytterportar har ingen inverkan då de inte forcerat dörren. Dock behöver alla dörrar alltid vara stängda och detta är något vi alla behöver hjälpas åt med. Meddela Aphos direkt om du märker att din port inte går i lås vid stängning. 

En del av lamporna på vägen från tunnelbanan och in bakom husen på Fyrskeppsvägen har varit trasiga, men Stockholms stad har nu åtgärdat detta. Om det händer igen är det bra att fler anmäler, så går det snabbare för dem att komma och laga lamporna!

Vi behöver hjälpas åt att vara ögon åt varandra då någon är bortrest. Pensionärer och de som är hemma vissa dagar kan till exempel vara uppmärksamma på personer som rekar nästa byte, och informera oss, och Grannsamverkan. Glöm heller inte att eftersända, eller pausa, post och dagstidningar när du reser bort. Post- och tidningshögar innanför ytterdörren ger tyvärr grönt ljus åt inbrottstjuvar. Vänligen 

Styrelsen Brf Fyrhöjden