DAGS IGEN!

Lördagen den 19:e oktober höststädar vi tillsammans i föreningen.

Tid: 11 – 14 och alla krafter behövs och välkomnas.

Samling vid Fyrskeppsvägen 79 för den som behöver krattor, sopsäckar med mera.

Vi ska plocka undan utemöbler, putsa våra rabatter, kolla igenom källargångar och ta bort skräp och föremål.

Som vanligt träffas vi också över grillade korvar, vegetariska och icke-veg, kaffe, bullar mm.

Som vid vårstädningen kommer Starcycle att sätta upp behållare för grovsopor utanför vår miljöstuga. Passa på att rensa bort gammalt bös som bara står i vägen. Behållarna ställs upp fredagen den 18 oktober och hämtas måndag den 21 oktober.

Som det sedan en tid finns anslag om i våra portar, gör vi också en cykelrensning! Märk din cykel, omärkta cyklar tas bort.

Kvarglömd tvätt! Efter vinterns rensning av kvarglömda persedlar i tvättstugorna börjar högarna åter att växa till. Gå ner och inventera i kvarglömt-korgarna, kläder som ligger kvar efter städdagen kommer att lämnas till textilåtervinning.

VI SES! GLAD HÄLSNING STYRELSEN

Resultat föreningsstämman

brf fyrhöjden logo

Tack till alla som kom på den extrainsatta föreningsstämman i dag och visade stort engagemang.

De nya stadgarna röstades igenom (möte 2 av 2). De kommer läggas upp på hemsidan inom kort.

Vi diskuterade också ev. kommande renovering av fasad samt renovering/byte av våra fönster. Styrelsen bad även alla att inte ställa skräp i källargångarna och att alla följer de regler vi har i vår miljöstuga.

Källar- & miljöstugerensningen

Två stora lass med skräp från källare och miljöstuga kördes till tippen efter tisdagens rensning. Detta kostade föreningen ca 8-9000 kr. Det är tredje gången i år vi betalar för en sådan rensning.

Styrelsen lagt ned åtskilliga timmar för att gå igenom alla källare för att avgöra vad som ska slängas. Utöver dessa rensningar har vi flera gånger betalat extra för att få miljöstugan städad. Detta trots att hjälpsamma boende i föreningen själva åtagit sig att städa vid flera tillfällen för att inte riskera att få miljöstugan stängd för gott.

Det är våra gemensamma avgifter som används till att betala för detta.

Låt oss hjälpas åt att hålla våra kostnader nere och ta hand om vårt gemensamma boende. Det vore ytterst tråkigt om skräphantering ledde till ökande avgifter.

Vår förening är vårt gemensamma ansvar.

 

Nya datum för utlämning av nycklar till miljöstugan 2011

Nu finns två nya möjligheter att hämta ut sin nyckelbricka till miljöstugan: måndag den 22 augusti kl 18-20 2011 och måndag den 29 augusti kl 18-20 2011. Båda tillfällena i lokalen på Fyrskeppsvägen 100. Precis som förut gäller att nyckeln endast kan kvitteras ut av kontrakts-/avtalsinnehavare mot uppvisande av legitimation. Välkomna!

Byggavfall och annat skräp

Under en period har det förekommit att en del skräp, möbler, glasflaskor och byggavfall blivit slängda runt om i området. Vi vill därför påminna om att det aldrig är tillåtet att ställa något avfall utanför vare sig de små husen för hushållssopor/tidningar eller utanför Miljöstugan, eller på annan plats i området.

Hushållssopor och tidningar skall kastas i avsedda behållare ”på gatan”. Glas skall kastas i avsedda kärl inne i Miljöstugan.
Möbler skall av ägare bortforslas till kommunens återvinningsstationer, likaså byggavfall. Företaget Hellstens kan mot en kostnad, som debiteras den enkilde, bortforsla dylikt.

Detta gäller alla oavsett boendeform för det är vår gemensamma boendemiljö som vi alla tillsammans skall värna om.

Nytt datum för utlämning av miljöstugenycklar!

På tisdag den 12 juli, mellan kl 10-12, kommer representanter för styrelsen att finnas på plats i lokalen på Fyrskeppsvägen 120 för utdelning av miljöstugenycklar. Har du inte hämtat din nyckelbricka än, passa på! Nyckelbrickorna kommer även att användas till tvättstugan så det är viktigt att hämta ut den. OBS – ta med legitimation.

Väl mött!

/Styrelsen

Nyckel till Miljöstugan, nytt tillfälle!

Nyckel till miljöstugan (och den framtida tvättstugan) kan av kontrakts-/avtalsinnehavare utkvitteras på lördag den 18 juni, mellan klockan 11.00 och 13.00 i BRF Fyrhöjdens lokal, Fyrskeppsvägen 120. Medtag identitetshandling.
Flera tillfällen för att utkvittera nyckel kommer att publiceras på hemsidan.

Tag gärna del av denna guide om hur man sorterar samt dokumentet som förklarar vad man inte får slänga i miljöstugan.

Miljöstugan

Följande text finns även publicerad under fliken ”Frågor och Svar” här ovanför.

I den nya iordningställda miljöstugan (f.d. grovsoprummet) har du som boende möjlighet att miljösortera ditt avfall.

Titta gärna på denna guide för på den framgår vad du skall sortera i respektive kärl i miljöstugan. Det finns även ett informationsblad där det framgår vad som är förbjudet att lämna i miljöstugan. Förbjudet avfall måste man själv forsla bort. Du kan antingen själv ta ditt avfall till en av kommunens miljöstationer (den närmaste finns i Högdalens industriområde), eller så kan du kontakta Hellstens som kan hämta ditt avfall mot en kostnad som du själv betalar. Hellstens är det företag som BRF Fyrhöjden har avtal med för tömning av miljöstugan.

På väggen i miljöstugan finns skyltar som preciserar vad som skall sorteras i respektive kärl. Som tidigare skall boende fortsättningsvis slänga hushållssopor i de behållare som finns på gatan – de ska aldrig slängas i miljöstugan!

Tidningar/reklamblad skall liksom tidigare slängas i de behållare som finns på gatan. På dessa behållare finns numera skyltar som preciserar vad som skall sorteras i respektive kärl. Det finns inga kärl för tidningar/reklamblad i miljöstugan.