Informationsbrev

Medlemmar och grannar!

Coronapandemin slår mot oss alla, osäkerheten är stor inför kommande månader.

INSTÄLLT

Vårens städdag ställs in eftersom vi alla avråds från att delta i möten och sammankomster.

FRAMFLYTTAD

Vårens stämma, planerad till den 27 april, har flyttats fram till tisdagen den 16 juni. Detta är dock ett preliminärt datum då vi ännu inte vet hur smittoläge och samhällsrekommendationer ser ut längre fram. Vi avvaktar och ser. Info kommer.

HEMSIDAN

Styrelsen uppmanar var och en att regelbundet gå in på hemsidan. Hemsidan är det enda stället där korrekt information lämnas.

BYGGPROJEKTET

Föreningens byggprojekt fortskrider. Alla frågor ang detta ska ställas till styrelsen direkt via mejl alternativt brev i brevlådan på
Fyrskeppsvägen 108, 1/2 trappa ned . Vi inväntar, som redan informerats, den 30 april besked från Stadsbyggnadsnämnden ang fönsterbytet.

Med vänliga hälsningar Styrelsen

DAGS IGEN!

Lördagen den 19:e oktober höststädar vi tillsammans i föreningen.

Tid: 11 – 14 och alla krafter behövs och välkomnas.

Samling vid Fyrskeppsvägen 79 för den som behöver krattor, sopsäckar med mera.

Vi ska plocka undan utemöbler, putsa våra rabatter, kolla igenom källargångar och ta bort skräp och föremål.

Som vanligt träffas vi också över grillade korvar, vegetariska och icke-veg, kaffe, bullar mm.

Som vid vårstädningen kommer Starcycle att sätta upp behållare för grovsopor utanför vår miljöstuga. Passa på att rensa bort gammalt bös som bara står i vägen. Behållarna ställs upp fredagen den 18 oktober och hämtas måndag den 21 oktober.

Som det sedan en tid finns anslag om i våra portar, gör vi också en cykelrensning! Märk din cykel, omärkta cyklar tas bort.

Kvarglömd tvätt! Efter vinterns rensning av kvarglömda persedlar i tvättstugorna börjar högarna åter att växa till. Gå ner och inventera i kvarglömt-korgarna, kläder som ligger kvar efter städdagen kommer att lämnas till textilåtervinning.

VI SES! GLAD HÄLSNING STYRELSEN

VÅRSTÄDNING DEN 28 APRIL!

Söndagen den 28 april mellan kl 10 – 14 går vi kvinn och man ur huse och hjälps åt att städa rabatter, kratta, rensa källargångar och trapphus och fixa annat som gör vår förening vårfin.

Från och med fredagen den 26 april kommer skräp och skrot att kunna samlas på vändplanen vid miljöstugan, behållare ska ställas upp för ordentlig sortering och stora föremål, t ex trasiga möbler eller cyklar, placeras på marken intill.

Måndagen den 29 april kommer sedan företaget Starcycle att hämta all bråte så ta nu chansen att rensa förråden!

I samband med vårstädningen bjuds det förstås också kaffe, korv och annat mums som flitens belöning!

Vi ses den 28 april kl 10 utanför 73:an där krattor och sopsäckar blir utställda.

Information

HEJ MEDLEMMAR!

Som tidigare utlovats ska styrelsen kontinuerligt informera om läget vad gäller såväl fönsterbytet som renoveringarna av fastigheternas stammar.

Vi arbetar vidare inför det kommande fönsterbytet men, som vi informerade om redan i december, har det dykt upp nya problem, det vill säga, upptäckten av trasiga och vittrande stammar framför allt i fastigheternas markplan. Detta måste åtgärdas med högsta prioritet om vi inte ska få än större skador och mögelproblem.

Läget nu i mars 2019 är följande:

STAMSPOLNING OCH FILMNING

Under våren kommer samtliga, både de vertikala och de horisontella, stammarna att spolas samt filmas. Härigenom ”blåser” vi rent i kanalerna och får bukt med eventuella stopp. Dessutom får vi veta hur det står till med våra avloppsstammar, var problemen finns och kan utifrån det skapa ett förfrågningsunderlag att ta in offerter för. När spolningen ska genomföras kommer samtliga boende att kontaktas för utlämning av nycklar och/eller att ge tillgänglighet till respektive lägenhet. Mer information om detta kommer förstås!

STAM- OCH FÖNSTERBYTE – NU ETT STORT SAMORDNAT PROJEKT

Vad gäller fönsterbyte & fasadrenovering arbetar styrelsen vidare och vi närmar oss nu att definiera ett än större projekt än vad som tidigare flaggats för. För att i görligaste mån minska störningstiden kommer vi samordna de två projekten och genomföra arbetet i etapper. Fönsterbyte & fasadrenovering samt stamprojektet kommer därför att genomföras samtidigt.

Det senaste i fönster & fasadprojektet är att vi tagit in flera nya offerter och i och med det fått ner priset mellan 5 – 6 miljoner (brutto). Vi kikar nu även på tillval såsom att göra något åt balkongerna, vi utreder eventuella problem med asbest och letar estetiskt tilltalande fönstermodeller. Mer info kommer.

RENSNING AV BRÅTE OCH VÅRSTÄDNING

Tyvärr har vi bekymmer med att allsköns bråte samlats både i och utanför fastigheterna vilket vi förstås måste komma till rätta med. En storrensning kommer därför att genomföras i samband med vårens städdag som vi planerar att genomföra i början av maj. Datum och mer info kommer.

Inför denna städdag önskar vi att alla börjar rensa bort pinnar både i trappor och kring portar, slänga trasiga gamla leksaker, möbler eller byggmaterial som finns på våra gårdar, ta bort privata föremål från trapphusen etcetera.

Utskicket finns också att läsa på vår hemsida: brffyrhojden.se

Vänlig hälsning

Styrelsen, BRF Fyrhöjden

Vilket höststäd!

Tusen tack till alla er/oss som slöt upp, plockade skräp och bar undan möbler, rensade tusentals ekollon, städade rabatter och tog bort leksaker! Bra, effektivt och inte minst, trevligt! Korvgrillning, kaffe och lättglögg förhöjde också stämningen. Så, nu är vi redo för dig Kung Bore med snö och slask!

För allas information gäller följande:

Utemöbler i barnstorlek är lagrade i garaget på gaveln i huslängan närmast tunnelbanan. Där står också grillar samt en brokig skara utemöbler vilka stått utanför olika portar: solstolar, kaféstolar, snurrstolar mm. Vi som städade lyfte bort och in dessa i garaget där de är skyddade under vintern. När vårsolen lyser bär vi ut dem igen. Om någon blir förtvivlad över detta så får vederbörande skicka ett mail till oss på info@brffyrhojden.se så låser vi upp garaget och plockar ut den efterlängtade möbeln!

Vi höststädare tycker att det ser lite trist ut när solstolar står på trekvart utanför portarna medan snön singlar ner. Det Finns också risk att de blir skadade när snöplogarna drar fram.

Vi tog även emot förslag om att ha en arbetsgrupp som kommer kunna ta del av och planera mer kring trivsel och funktionalitet på gårdarna, för bland annat barnen med gungor och dylikt. Det kommer vi prata vidare om! Kul med engagerade grannar tycker vi!

Och än en gång, stort tack för bra uppslutning och engagemang!!

Höststädning lördag den 3:e november mellan kl 11 – 14!

Hej alla!

Med kort varsel bjuder styrelsen in till höststädning lördagen den 3 november.

Trevligt att ta ett sista ryck innan Kung Bore slår till: höststäda rabatter, bära in eventuellt kvarblivna utemöbler och annat som behöver komma under tak, plocka skräp och fixa annat som ev kan behöva ses till. Träffas en stund över några grillade korvar och ett par muggar het dryck. Vi möts utanför Fyrskeppen 79 och plockar ut trädgårdsredskap efter behov.

Varmt välkomna bland löven!

Vårstädning

Den 21 April klockan 10:00 är det dags för vår årliga vårstädning.

Du bidrar efter egen förmåga och intresse.

Vi samlas på utanför Fyrskeppen 79. Trädgårdsredskap finns, men ta gärna med egna.

Som vanligt börjar vi med att städa och sedan fika.

Varmt välkomna!